La consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, i la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears, Catalina Cladera, han inaugurat avui el curs de formació per als 24 bombers que s’incorporaran al cos dels Bombers de Mallorca. A la presentació, també hi han participat el director insular de Funció Pública, Pau Morey, i el director de l’Escola Balear de l’Administració Pública (EBAP), Jaime Tovar.

Durant la presentació, Palomino ha donat l’enhorabona als seleccionats i els ha encoratjat a continuar amb «la vocació de servei públic perquè són professionals de gran prestigi a qui la ciutadania els presta tota la seva confiança». A més, la consellera insular ha recordat que des del Consell de Mallorca, «potenciam la formació contínua necessària per tenir professionals preparats per donar cobertura a les emergències de Mallorca».

Per altra banda, la consellera Cladera ha recordat que «necessitam gent amb vocació de servei real per a aquesta professió i, aquesta vocació, ha de perdurar durant tota l’etapa professional». Com també ha afirmat que els bombers «posen la seva vida en perill per salvar vides, un esperit de sacrifici».

El curs que han iniciat avui és de 640 hores i es tracta de la part de pràctiques de les oposicions que va convocar el Consell. A aquesta darrera fase hi han arribat els 11 aspirants que s’incorporaran com a funcionaris de carrera i, també, els 13 següents que formaran part del Cos com a interins. En haver superat aquest curs, podran prendre possessió.  

Des de l’any 2011 no s’havien convocat oposicions per als Bombers de Mallorca. A la convocatòria actual, 387 aspirants participaren a la primera prova. Després de les 4 proves selectives, han quedat els 24 que avui comencen el seu període de formació inicial.

Després de la presentació, Palomino i Morey han mantingut una reunió amb el director de l’EBAP per parlar dels següents cursos de formació que es faran per a bombers.