L'exvicepresident Oriol Junqueras ha concedit la seva primera entrevista a un mitjà de comunicació des que va ingressar a la presó de Estremera fa gairebé dos mesos. El candidat d'ERC per a les eleccions del proper 21D ha utilitzat una de les trucades telefòniques que li permeten fer des de la presó per parlar amb RAC1.

Durant la seva intervenció, de prou feines 4 minuts ha llançat el que es pot interpretar com un dard enverinat cap a Carles Puigdemont i els exconsellers escapolits. Junqueras ha dit que està allà per coherència doncs “hem demostrat que donem la cara”. "Estic aquí perquè no m'amago mai d'allò que faig i perquè sóc conseqüent amb els meus actes, decisions, pensaments, sentiments i voluntat".

Junqueras ha enviat un missatge a aquells que pensen que, tancant-l'ho a la presó, escarmentarà. Ell assegura que, més aviat, al contrari: els seus pensaments i sentiments sortiran enfortits. L'estada en una presó, ha dit, "contribueix a reforçar l'ànima, et fa més fort i et fa més convençut". Ha afegit que aprofita el seu temps per fer esport, llegir i escriure.

Junqueras ha explicat que ha fet totes les gestions possibles per votar, atès que no li han suspès aquest dret, encara que estigui a la presó preventiva. De la mateixa manera que si el Parlament l'escull el 131è president de la Generalitat, espera que no hi hagi cap impediment per assistir a la sessió d'investidura. "Espero votar i espero guanyar. Em sembla que tenim tot el dret del món a guanyar i crec que està bé que ho fem". 

La conversa amb Junqueras ha estat curta, de poc més de quatre minuts, que és el temps que dura cadascuna de les deu trucades setmanals que se li permeten fer. "Us estimo molt. Estimeu-vos tots els uns als altres. Estic convençut que ens en sortirem", ha dit en el seu comiat.