Fira de Barcelona es farà càrrec de la gestió del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) a partir de 2021, quan venç el contracte amb l'operador actual, i per un període de 50 anys, segons han acordat l'Ajuntament de Barcelona, ​​propietari de l'equipament, i la institució firal. Actualment, el CCIB està gestionat per l'empresa GL Events CCIB SL de la qual formen part la multinacional francesa GL Events, amb un 80% del capital, l'Ajuntament de Barcelona amb un 12% i el Gremi d'Hotels amb el 8% restant.

El CCIB forma part del conjunt d'instal·lacions realitzades amb motiu del Fòrum Universal de les Cultures 2004 en l'entorn urbà entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs. Obra de l'arquitecte Josep Lluís Mateo, té una superfície de 75.000 m2 repartits en 38 sales polivalents i permet acollir, juntament amb l'auditori, fins a 15.000 assistents.

Barcelona, plataforma firal

Amb aquesta incorporació, Fira de Barcelona augmentarà la seva superfície per a congressos i esdeveniments i podrà dissenyar una estratègia d'especialització dels seus recintes, amb una gestió integral que contribuirà al creixement de la institució i la farà més competitiva.

Durant l'anunci d'aquesta iniciativa, l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ha assenyalat que “contribuirà a reforçar el pes i la internacionalitat de Barcelona, ​​a generar nous impactes en favor del teixit econòmic i social de la ciutat". També ha destacat que "la Fira produeix un valor públic que enriqueix el projecte" i ha valorat positivament "la influència que pot tenir sobre l'àrea del Besòs, que es troba immersa en un procés de millora de les seves condicions urbanístiques i socials".