El president Carles Puigdemont ha enviat una carta als treballadors públics i funcionaris de la Generalitat coincidint amb la concentració que van fer dilluns al vespre a la plaça Sant Jaume per protestar contra “l’atac que suposa l’aplicació de l’article 155” i en defensa de “l’autoritat i la legitimitat del Govern” ara destituït per l’Estat.

Segons ha informat La Sexta, Puigdemont ha fet una escapadeta turística a Gant, encara que no s'oblida de fer campanya pel 21D a través de les xarxes socials. Recorda que avui dimecres és l'últim dia per sol·licitar el vot als residents a l'estranger i diu que "cada vot compte per a aixecar la llosa del 155".

Mentre, a la carta, Puigdemont lloa el “coratge” dels funcionaris i agraeix el seu “suport” en un moment on “els adversaris d’aquesta idea de país i d’administració catalana que s’ha construït entre tots, entre persones de pensaments molt diferents” –en referència al govern espanyol i el PP- diu que “volen aconseguir a través del Consell de Ministres i l’aparell repressor el que no han aconseguit a les urnes i no aconseguiran mentre neguin el respecte per la voluntat de la gent”, informa ACN. 

Puigdemont ha “agraït” el gest dels funcionaris i ha dit que amb persones amb “el seu compromís amb les institucions” hi ha “molt bon camí per fer”. “Com a president, jo el vull recórrer amb tots vosaltres. Des de Brussel·les o des de les presons, el Govern sap quina és la seva feina i perquè ens la volen impedir. Els fa por la democràcia i la força de la gent, els feu por vosaltres i la vostra dignitat, els fa por la vostra determinació a no baixar el cap i resignar-vos”, els ha dit als treballadors públics a la carta.  

Per últim, Puigdemont ha assegurat que la iniciativa dels funcionaris “omple d’esperança i ànim” al Govern ara destituït i els “esperona a continuar lluitant pel mateix que proposen al manifest els treballadors públics”. I és que centenars de membres del cos funcionarial de la Generalitat s’han concentrat convocats per la Intersindical i el col·lectiu Servidors.cat a la plaça de Sant Jaume, amb consignes i cartells contra l’aplicació del 155 i demanant l’alliberament dels “presos polítics”.