L'Ajuntament de Cambrils ha organitzat aquest divendres un acte retrospectiu dels sis mesos dels atemptats jihadistes del 17 i la matinada del 18 d’agost. "Va ser el pitjor moment que he viscut mai com a alcaldessa", afirma Camí Mendoza, que també ha lloat la tasca dels Mossos d'Esquadra durant els atemptats. "Els cossos de seguretat van actuar molt contundentment demostrant que a Cambrils i Catalunya estem segurs i preparats per evitar mals majors", declara.

Si bé els cambrilencs no oblidaran aquella matinada de pànic i desconcert al passeig marítim, que es va saldar amb una persona morta, set més de ferides i cinc terroristes abatuts; la vida diària recuperava la normalitat al cap de 48 hores.

Comerços i hotels, impertèrrits 

L'ocupació als allotjaments de Cambrils i al conjunt de la Costa Daurada ha crescut un 5% aquest 2017, en comparació a l'any passat. La percepció que Cambrils no era realment un objectiu jihadista i que l'atac va ser força improvisat ha ajudat a superar i plantar cara a la tragèdia. "Ja ningú en parla, només quan ens ho pregunteu els mitjans de comunicació", assegura el president de la Unió de Botiguers, Enrique Arce.

A l'hotel-restaurant Rovira, a primera línia de mar, ho van viure en primera persona. "Teníem l'hotel ple i va ser un xoc, però de seguida es va tornar a la normalitat i clients que havien estat allotjats aquells dies ens han tornat a fer reserva", afirma la directora de l'establiment, Amàlia Rovira. El president de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, Xavier Roig, ratifica que els atemptats no van alterar les reserves hoteleres al territori. "Notem que ha minvat el mercat espanyol, però és per la inestabilitat política", diu.

Acte commemoratiu

A l'Arxiu Municipal es conserven més d'un centenar de documents de condol arran els fets. Un material que expressava el dol i la solidaritat amb les víctimes, i que es va anar dipositant de forma espontània just davant l'accés al Club Nàutic, on es van produir l’atemptat. En aquest sentit, l’ajuntament organitzarà un acte commemoratiu quan es compleixi un any de la tragèdia, en el que s'inaugurarà un element urbà de record a les víctimes.