El procés també afecta al turisme. Avui s'han conegut les dades corresponents a l'octubre d'enguany. Un mes que va començar amb imatges de violència donant voltes per tot el món. La inseguretat arran de l'actuació policial, a més de l'aturada del dia 3, amb carreteres tallades, serien dos factors que haurien frenat l'arribada de turistes a Catalunya, sobretot al ser primer de mes, la qual cosa pot provocar l'anul·lació de reserves.

Segons ha informat l'Institut d'Estadistica d'Espanya (INE), el nombre de pernoctacions contractades en hotels de Catalunya en el transcurs del mes d'octubre es va situar en 4.559.039 nits, la qual cosa suposa un descens del 2,69% en relació amb l'octubre de l'any passat.

Aquest lleuger descens de l'ocupació coincideix amb la crisi política viscuda a Catalunya després de l'1-O. Després del rècord viscut l'octubre del 2016, el desè mes del 2017 ha registrat les segones millors dades de la sèrie històrica de l'INE, que va començar el 1999.

La caiguda de les pernoctacions s'explica per una disminució del 2,92% de les nits contractades per turistes estrangers, que en nombres absoluts són 101.419 nits menys, i un retrocés un pèl inferior de les pernoctacions dels residents espanyols (2%), 24.830 nits menys.