Esquerra dinamita la possibilitat d'una llista conjunta de l'independentisme i no reeditarà Junts pel Sí. Aquest cop ERC preveu guanyar les eleccions i portar Oriol Junqueras a la presidència de la Generalitat. Ara per ara el PDCat s'ha quedat sol defensant la "llista de país" liderada per Carles Puigdemont.

Així, incorporarà a les seves llistes tots els seus consellers destituïts que estan a la presó o desplaçats a Bèlgica. Raül Romeva serà el número 3 de la llista per Barcelona, just per darrere d'Oriol Junqueras i Marta Rovira. Dolors Bassa serà la cap de llista per Girona i Meritxell Serret encapçalarà la llista per Lleida. A la candidatura per Barcelona també hi tindran un lloc Carles Mundó i Antoni Comín, que seran els números 5 i 7 respectivament. Òscar Peris encapçalarà la llista de Tarragona. En canvi, Carme Forcadell i Anna Simó molt probablement no aniran a les llistes per la seva estratègia de defensa davant la causa que tenen oberta al Tribunal Suprem.

Segons informa ACN, a més, les candidatures d'ERC seran llistes cremallera i també incorporaran independents, com és el cas del sindicalista José Rodríguez, que anirà de número 24 per Barcelona, mentre que el politòleg Ramón Cotarelo tancarà la llista en el número 85.

El consell nacional ha decidit que els tres primers llocs de la llista de Barcelona els ocuparan Junqueras, Rovira i Romeva. La llista de Girona estarà encapçalada per Bassa i la seguiran Roger Torrent i Anna Caula. Els tres primers llocs a la llista de Lleida seran per a Serret, Bernat Solé i Gemma Espigares. La candidatura de Tarragona estarà encapçalada per Peris i la número 2 serà Noemí Llauradó.

També es preveu que les llistes d'ERC incorporin els candidats de Més, Avancem i Demòcrates de Catalunya, fque ja van formar part de les candidartures de Junts pl Sí fa dos anys. Aquestes formacions decidiran quins són els seus candidats.