Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT s'han desmarcat de la vaga general convocada per a dimecres 8 de noviembre pel sindicat minoritari Intersindical CSC a l'entendre que es tracta d'una mobilització política i no un conflicte laboral. No obstant, sí que han convocat una sèrie de mobilitzacions de protesta per a denunciar "la conculcació de drets i llibertats" i "les polítiques autoritàries molt greus" que fa el Govern del PP, al que considera "responsable" d'un "conflicte polític, institucional i impròpiament jurídic".

En un comunicat conjunt, els dos sindicats reclamen la llibertat dels líders d'Òmnium i l'ANC, Jordi Cuixart y Jordi Sànchez respectivament, així com la de l'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras i els exconsellers empresonats, entre els que es troba la dirigent l'exsecretària general d'UGT a Girona Dolors Bassa. Demanen també al Senat la retirada de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Cataluña.

Concentracions a partir de dimecres

Les mobilitzacions estan convocades a partir de demà i fins el 29 de novembre i s'emmarquen com "una mobilització pels drets i les llibertats". En cap cas plantegen la convocatòria d'una vaga general. Para demà dimecres, dia que el sindicat minoritari Intersindical-CSC ha convocat la vaga general, CCOO i UGT proposen com a alternativa concentracions al migdia i a les vuit del vespre a tots el pobles i ciutats.