El president del Parlament, Roger Torrent, no ha aclarit el futur de la investidura a Catalunya, ni si presentarà un candidat alternatiu a l'expresident Carles Puigdemont. Torrent s'ha reunit avui dijous al matí a Estremera amb Oriol Junqueras i Joaquim Forn, els quals hi estan empresonats des del 2 de novembre.

Després de més de tres hores de visita, Torrent només ha dit a la sortida que la trobada ha estat "molt profitosa" i que ha trobat Junqueras i Forn "molt serens", informa Efe.

Torrent ha coindcidit amb Francesc Homs i Josep Lluís Cleries, del PDCat, els quals també han visitat Junqueras i Forn. 

"Aquesta presó no pot engarjolar les idees, per molt que ells siguin víctimes d'un judici i una causa política", ha afirmat Torrent.

Oriol Junqueras i Jordi Sànchez, així com a Joquim Forn i Jordi Cuixart es troben en presó preventiva acusats de rebel·lió, sedició i malversació de fons.

A la sortida d'Estremera, Torrent s'ha dirigit a Soto del Real per mantenir una trobada amb Jordi Sànchez, diputat de JxCat, i amb Jordi Cuixart, president d'Òmnium.

L'objectiu de la visita ha estat defensar els drets de tots els 135 diputats que formen la Cambra catalana, tal com Torrent va expressar al seu discurs a la sessió constitutiva. El president pretén poder tenir un diàleg franc, continuat i tranquil amb els dos diputats de la Cambra i.