Tot està tant just que totes les candidatures intentaran esgarrapar un grapat de vots de les altres llistes. Fins i tot l'enquesta del CIS dóna empat tècnic entre Esquerra i Ciutadans.

Quan siguin les zero hores de demà dimarts ja es podrà demanar oficialment el vot amb la campanya electoral oficial després d'haver fet l'enganxada del cartell electoral. Els pressupostos que cada formació destinarà està encapçalat per Ciutadans, que disposa de més de 2,1 milions d'euros. Tant Esquerra com el PP tenen prevista una despesa de 1,8 milions, 100.000 euros més que el PSC. Junts per Catalunya, per la seva part, només preveu gastar 1,4 milions d'euros, el doble que la CUP. JxCat, PP i CUP comencen la campanya a Barcelona, mentre que PSC i Comú-Podem coincideixen a L'Hospitalet. Esquerra ha escollit Vic, la ciutat de Marta Rovira, que podria convertir-se en presidenciable, després que Oriol Junqueras segueixi en presó preventiva.

Empat entre ERC i Cs

Tot això el dia que s'ha conegut l'enquesta del CIS. Segons el Centre d'Investigacions Sociològiques ERC i Cs podrien empatar a 32 escons. El sondeig posa la candidatura de Carles Puigdemont just per sota, en tercer lloc, al designar-li entre 25 i 26 escons, mentre que el PSC n'obtindria 21. Catalunya en Comú Podem i PP empatarien a 9 escons. Finalment, el PP seria l'últim amb 7 seients al Parlament. Depenent com vagin les coses, cada vot a Puigdemont seria un vot a Arrimadas, indirectament, la qual cosa podria provocar que el que fins ara era el previsible guanyador, Esquerra, es quedi amb la mel als llavis i sigui Ciutadans qui acabi guanyant les eleccions. No obstant, les enquestes del CIS no solen encertar els resultats.

Amb aquestes dades, ni el bloc independentista ni el constitucionalista arribarien als 68 escons que marca la majoria absoluta d'una cambra que compta amb 135 diputats. Així, s'obriria un temps per l'acord i el pacte de governabilitat

Tots els caps de campanya han posat la vista en els votants dels altres. A Catalunya hi ha moltes fronteres electorals: les tres llistes independentistes temen un trasvàs de vot d'una a l'altre, i fins i tot des de la CUP i ERC es mira de reüll als comuns, mentre que aquests pateixen per mantenir un votant que pot girar cap el PSC, però també podria tenir fugues a la CUP o Esquerra.

Així mateix, Ciutadans intenta adreçar-se al votant socialista, però sobretot al del PP. Els populars només tindrien una fuga de vots prou important cap a Ciutadans, tal i com marca la tendència mostrada pel sondeig del CIS.