La tinenta de batle de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, ha fet avui balanç del primer mes de gestió directa per part de l'Ajuntament del servei del 010, després de la seva internalització.

Jhardi s'ha mostrat "molt contenta" amb els resultats obtinguts i ha considerat que "va ser una de les millors decisions que hem pres en el departament aquesta legislatura i una aposta clara per la gestió pública i que ha suposat la primera internalització d'un servei municipal aquest mandat".

La regidora ha destacat la feina del personal funcionari, "especialment la de la coordinadora del servei, que va ser la ideòloga de la internalització, i la de la cap del Departament de Qualitat".

Des del passat 1 d'abril el servei està prestat directament pels 8 funcionaris que formaven la plantilla, que han estat reforçats per altres dotze interins procedents d'un borsí.

La tornada a la gestió directa per part de l'Ajuntament ha suposat "una millora de l'eficiència d'aquest servei, a més d'un estalvi de 400 mil euros anuals per a la ciutadania", ha afirmat Jhardi.

La regidora ha explicat que durant el mes d'abril s'han rebut poc més de 24 mil telefonades, 1.800 més que en el mateix mes de l'any 2017.

En la franja nocturna, de 23 a 7 hores, s'han rebut 111 telefonades, una mitjana de 3 al dia. Amb la nova reestructuració, en aquest horari nocturn, les telefonades es redirigeixen automàticament en el cas que estiguin relacionades amb la Policia Local o queden enregistrades en un contestador automàtic. Només 7 de les telefonades rebudes en l'horari nocturn estaven directament relacionades amb competències pròpies del servei del 010.

Jhardi també ha apuntat que durant el primer mes no s'ha rebut cap queixa per la nova gestió però, en canvi, s'han rebut 5 felicitacions en aquest sentit.

Ara el servei comprèn de les 7 a les 23 hores, els 365 dies de l'any i, a les nits, a partir de les 23 h, els ciutadans poden telefonar als mateixos telèfons i les telefonades es redirigeixen de manera automàtica en el cas d'una urgència de seguretat ciutadana o d'una avaria urgent d'enllumenat. Per a qualsevol altra demanda o incidència es pot deixar un missatge que s'atén com més aviat millor.