Més de 40 estudiants de 3er, 4rt, 5è i 6è curs d’Educació Primària dels col·legis Son Canals i Rafal Nou han ofert avui un concert de Nadal juntament amb els músics de la Jove Orquestra de les Illes Balears als residents de la Llar d’Ancians de Palma.

Els estudiants han interpretat les nadales “En el cel fulgura un estel de plata”, “Peace on earth”, “M’agrada el Nadal” i “És 25 de desembre” entre d’altres.

Aquest ha estat el seu primer concert fora de les aules, i amb ell han finalitzat el primer trimestre del projecte Ressonàncies de Talent, on gràcies a la implicació de la Jove Orquestra de les Illes Balears, han pogut treballar en en cant coral, instruments de corda, violí i viola i llenguatge musical.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Palma, Susanna Moll, ha assistit al concert, i ha destacat “la gran qualitat musical dels alumnes, que gràcies a la feina conjunta de tots els implicats en aquest gran projecte han duit avui la música a la Llar d’Ancians”.

El projecte Ressonàncies de Talent ofereix formació musical de qualitat té com a objectius la  formació de joves músics en l'àmbit d’Orquestra Simfònica, la realització de concerts i la creació d’ una escola musical per a infants en situació de vulnerabilitat i de l'exclusió social. Així, la Jove Orquestra de les Illes Balears esdevé mitjà de formació, aprenentatge, ajuda econòmica per a la creació d'un futur musical. Aquestes activitats es duen a terme en grup o petit grup per tal de crear dinàmiques de cohesió, convivència i compartir.  

A més, compleix l’objectiu del Programa d’Escoles Obertes de l’Àrea d’Educació de  facilitar i promoure l’obertura dels CEIP’s de Palma dins horari no lectiu amb activitats socioeducatives vinculades amb l’entorn més proper, ampliant l’oferta als infants i famílies.

Enguany, curs 2017-18, novament es posa en marxa el projecte i ja des d’un bon inici els alumnes de  3er , 4rt, 5è i 6è d’ambdós centres, aproximadament 80 alumnes,  ja inicien el projecte.