L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha anunciat que el Consorci del Museu de Lleida està preparant ja un nou recurs contra l'ordre d'entrega de les 44 obres d'art de Sixena que ha emès aquest dilluns el jutjat d'Osca per abans del dia 11 de desembre.

Ros ha assegurat que aquest recurs de cassació es presentarà abans de la data fixada pel titular del jutjat número 1 d'Osca a l'audiència provincial i després al davant del Tribunal Suprem. Així mateix, l'alcalde de Lleida ha recordat que la resolució ''no és ferma ja que reconeix el dret a recórrer amb cassació'' per la qual cosa ''no és una sentència ferma i no procedeix a l'execució de la mateixa''.

L'alcalde ha alertat que el lliurament de les obres d'art afectaria directament a la integritat de la col·lecció de Museu de Lleida i ha recordat que les peces van ser adquirides d'acord amb la legalitat per part de la Generalitat i entregades en dipòsit al Museu en un ''procediment legal''.

El jutge d'Osca ha posat una data límit per a l'entrega de les obres de Sixena: l'11 de desembre. En una providència d'aquest dilluns, el magistrat del jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Osca, ha fixat com a data límit el proper dilluns perquè s'entreguin al Monestir de Sixena les 44 obres d'art en litigi que estan al Museu de Lleida, en cas que no s'hagin entregat amb anterioritat. De fet, a finals de novembre, els serveis jurídics del govern d'Aragó van enviar al jutjat el pla de treball perquè el trasllat es fes precisament aquest dia. 

El jutge autoritza a la policia judicial de la Guàrdia Civil perquè executiu el ''pla de seguretat'' necessari per dur a terme el trasllat, en coordinació amb el dispositiu disposat pel govern d'Aragó. Així mateix, ''exigeix la col·laboració'' d'altres cossos de seguretat, ''incloent Policia Nacional, Guàrdia Urbana de Lleida i Mossos d'Esquadra''.