Ferran Bel (PDcat) deixa l'alcaldia de Tortosa aquest dijous després de gairebé onze anys en el càrrec. Bel entrarà la seva renúncia aquest mateix dimecres i demà dijous a les vuit del vespre s'acomiadarà en un ple extraordinari.

El relleu l'agafarà l'actual segona tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, qui, a partir de dissabte, esdevindrà la primera alcaldessa de la història de Tortosa. Bel ha assegurat que tenia pensat deixar el càrrec fa alguns mesos, però que el context polític l'ha obligat a retardar-ho. Tot i que té previst reincorporar-se a la seva activitat professional com a economista, de moment, Bel continuarà amb la vida política com a diputat al Congrés de Diputats i com a membre de l'executiva del PDCat. En l'anunci del seu comiat ha tingut agraïments per a la societat civil, companys regidors, alcaldes de l'Ebre i d'arreu del país, i ha assegurat que marxa satisfet per haver pogut treballar per la seva ciutat.

Primera alcaldessa de Tortosa

La marxa de Bel suposarà també que Tortosa tingui per primera vegada a la història una dona com a alcaldessa. La responsabilitat recaurà sobre Meritxell Roigé, tinent d'alcalde d'Urbanisme i exdiputada al Parlament, i propera candidata a l'alcaldia de Tortosa. Bel ha assegurat que la gent de Tortosa pot estar tranquil·la perquè ell marxa però la feina feta tindrà continuïtat per part de Roigé. "Té més coneixement i bagatge de servei públic ella que el que tenia jo fa onze anys", ha afegit l'encara alcalde.

La marxa de Bel no suposarà tampoc cap canvi amb el pacte de govern amb ERC, malgrat algunes modificacions en el cartipàs municipal. L'escó que deixa lliure Bel serà ocupat per Josep Cugat, president de l'EMD de Bítem, després que Rosa Cid, la següent a la llista de CiU, hi hagi renunciat.