Tècnics de l'equip de seguiment del llop a Catalunya han confirmat la presència d'un llop a la zona del Port del Comte (Solsonès) després de validar-ho amb l'obtenció d'unes imatges amb un parany fotogràfic el mes de desembre passat. A banda de les fotografies, els tècnics també han detectat diversos indicis de la presència de l'animal des del setembre de 2017. A finals d'estiu, els experts van confirmar set atacs d'aquest llop a ovelles del Solsonès i s'han trobat dos rastres a la neu i quatre excrements que, un cop analitzats genèticament, han confirmat que pertanyen a un mascle. La Generalitat ha impulsat un grup de treball amb els ajuntaments afectats i ramaders d'oví i cabrum per posar en marxa un protocol per minimitzar les afectacions que pugui tenir aquest animal salvatge. 

Els atacs que el llop ha fet a les ovelles del Solsonès són els primers que es confirmen a Catalunya des de l'any 2010, quan es va detectar un cas semblant a la zona de la Serra del Cadí. La Generalitat ja ha informat que compensarà els propietaris dels animals d'acord amb el programa de compensació de danys a la ramaderia causats pel llop que té en marxa, similar al que s'aplica amb l'os bru.

Actualment hi ha detectats als Pirineus Orientals tres llops diferents, tots mascles i d'origen alpí (francoitalià). Dos d'aquests llops es mouen a tots dos costats de la frontera. El que es mou per la zona de l'Alt Ripollès és el que es detecta més sovint, ja que entra amb més freqüència a territori català. L'altre es deixa veure menys a Catalunya, en concret per la zona de la Cerdanya. El tercer llop és el que s'ha detectat entre el Solsonès i l'Alt Urgell.