L'exconseller d'Indústria i fundador de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Antoni Subirà, ha mort aquest diumenge als 77 anys, segons ha informat el PDCat de Mataró.

Subirà, juntament amb Miquel Roca i Junyent, Anton Cañellas i Jordi Pujol, va ser un dels ideòlegs de CDC en la clandestinitat. Un cop instaurada la democràcia, va ser diputat per CiU al Parlament durant les quatre primeres legislatures i portaveu del grup parlamentari entre el 1982 i el 1989. Aquell mateix any va ser nomenat conseller d'Indústria i Energia (reconvertit el 1996 en departament d'Indústria, Comerç i Turisme), càrrec que exercí fins al 2002.

Defensor del liberalisme, des d'aquest departament va impulsar la internacionalització del sistema productiu català i també nombroses infraestructures tecnològiques avançades de servei als diferents sectors. Però també va ser polèmica la seva forma d'encarar conflictes industrials.

Subirà va compaginar la seva activitat política amb l'empresarial. Empresari textil, va poder tancar les dues empreses familiars gràcies a uns crèdits de la pròpia Genralitat. Durant anys va ser el president de l'empresa editora del diari Avui. A més, la seva família mantenia negocis en el sector de les benzineres, lligat al seu propi departament.

Subirà sempre va formar part del cercle més proper a Jordi Pujol, doncs era cosí polític de l'expresident.