Carles Puigdemont ha instat al president del Parlament, Roger Torrent, a anar a Brussel·les per entrevistar-se amb ell, seguint la pressió de JxCat a ERC. Durant una entrevista a Catalunya Ràdio, Puigdemont ha defensat que pot governar des de Bèlgica i que la investidura a distància és possible perquè el reglament del Parlament no ho prohibeix.

Puigdemont ha defensat que pot fer de president gràcies a les noves tecnologies: "Entre ser president o presidiari, prefereixo ser president", ha afirmat. Quant a l'eventualitat que no sigui investit, no ha descartat viure 20 anys a Bèlgica ni ser eurodiputat (les eleccions al Parlament europeu seran en la primavera de 2019) o alcalde de Bruges.

En el seu raonament, únicament retornarà a Catalunya el dia que l'Estat espanyol li garanteixi que no ho detindrà i ha esgrimit la "inviolabilitat" que ara té com a diputat.

Ha insistit en què la seva elecció com a president de la Generalitat és la "restitució" de les institucions catalanes, lapidades pel 155. No obstant això, ha dit que encara que té tot el dret a ser investit, "renunciaria si no tinc suport parlamentari suficient".

En un altre moment, ha subratllat que el reglament del Parlament no prohibeix una investidura a distància i no ha volgut avançar quina serà la fórmula que JxCat presentarà al president del Parlament per fer viable la investidura sense haver de modificar el reglament de la Càmbra. Els lletrats ja han avançat que el candidat ha d'estar present en l'hemicicle per al debat d'investidura i el Govern espanyol també ja ha avisat que no permetrà una investidura ni telemàtica ni per delegació. Per Puigdemont, els lletrats no són l'escó 136, per la qual cosa la decisió l'haurà de prendre la Mesa del Parlament, formada des del dimecres amb majoria independentista.

No obstant això, ERC no vol tibar la corda amb l'Estat i ja ha assegurat que farà cas de les recomanacions dels serveis jurídics del Parlament.