El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha anunciat aquest matí que el seu grup va a presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, i que en aquest moment estan ja recaptant al Congrés les signatures necessàries per a això.

"Ho anem a recórrer", ha assegurat Iglesias en els passadissos del Congrés després de les pressions que en els últims dies ha rebut de les formacions independentistes que li han tirat en cara que fins ara no ho haguessin recorregut.

Ahir mateix el portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, criticava que partits com Podemos, amb el qual tenen "moltes coses en comú", no hagués presentat ja aquest recurs d'inconstitucionalitat contra el "cop d'estat" que suposa, al seu judici, l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Rufián recordava a més que Units Podem compleix amb el requisit d'un mínim de 50 diputats per presentar aquest recurs davant el Tribunal Constitucional, i les seves signatures són les que el grup confederal de Pablo Iglesias està recaptant aquest matí per poder formalitzar el recurs.

Per la seva banda, el PDeCAT, segons ha anunciat el diputat Jordi Xuclà, pretén també sumar-se a les signatures que ja va recaptar Podemos per presentar el recurs conjuntament amb la formació morada, ja que ells no tenen diputats suficients.