Dos dirigents de Ciudatans s'han fet eco d'un suposat llaç groc a favor de la lliberat dels presos indepenmdentistes fet per alumnes d'una escola catalana per a denunciar  l'adoctrinament. Res més lluny de la realitat. El centre escolar no està a Cataluña i, per més inri, és un llaç a favor de la lluita contra el càncer. Es tracta d'una acció dels nens d'un col·legi de Saragossa per a solidaritzar-se amb la lluita contra el càncer infantil. El llaç daurat és el símbol de la lluita contra el càncer infantil.

Així ho ha retret Maleït Bulo a Twitter: 

El fake l'havia difós Diego Clemente, diputat al Congrés per Cs i portaveu de Polítiques Integrals per a la Discapacitat i Serveis Sociale, per a demanar el vot a favor d'Inés Arrimadas, candidata de la formació a la presidència de la Generalitat el 21D. "Per a l'adoctrinament 'aïllat' segons alguns, als col·legis de Catalunya hi ha una solució aquest 21D". El portaveu parlamentari i diputat per Barcelona, Juan Carlos Girauta, no va dubtar en retuitejar-lo.

Girauta, expert en fake news

No és el ,primer cop que Girauta difón bulos a través de les xarxes socials. El dirigent de Ciutadans, que també ha aixecat polèmica per bloqujear els usuaris crítics, ha estat, així mateix, el promotor de bulos a través de la xarxa. Durant una intervenció el passat mes d'octubre al programa El Objetivo (la Sexta), presentat per Ana Pastor, va dir que durant les manifestacions davant el Departament d'Economia del 20 de setembre, assistents a la concentració “es van emportar armes” d'un cotxe de la Guàrdia Civil.

La mateixa Pastor li va recriminar que “en l'auto no es parla d'armes”, i li va p`reguntar sim aquesta informació la tenia Cs. Girauta va assegurar, llavors, que “aquesta informació està publicada a tots els diaris. Es van emportar armes”, va afirmar categòricament, a la qual cosa la periodista li va replicar que “a l'auto de l'Audiència Nacional diu que les armes no es van tocar”.

Malgrat l'enxampada en tota regla, va mantenir una agra disputa a Twitter amb la periodista de La Vanguardia Mayka Navarro per haver donat aquesta informació falsa sobre les armes, a la que la informadora li va respondre de forma categòrica: