TV3 no donarà un sondeig quan es tanquin els col·legis electorals a les 8 del vespre del 21D. El director de la televisió, Vicent Sanchis, ha decidit estalviar els 70.000 euros que costava. A més, s'han considerat que les últimes experiències havien estat de molt poca credibilitat i resultaven molt esbiaixiats.

Així, per primer cop, haurem d'esperar els primer resultats oficials. Tot indica que es podran conèixer les primers xifres cap a les 9 del vespre, només una hora després que hagin tancat els col·legis, que estan oberts de les 9 del matí fins a les vuit del vespre.

Cal tenir present que TV3 compartia despeses amb TVE i les televisions públiques autonòmiques associades a la FORTA. Però l’ens públic espanyol també ha refusat participar en el finançament del sondeig, adduint raons econòmiques, però el que és més probable és que els últims sondejos de les darreres conteses electorals han estat de molt poca fiabilitat pel seu biaix.

Una altra novetat és que per primer cop els resultats de les eleccions catalanes seran comunicats pel Ministeri de l'Interior. Serà el delegat del Govern espanyol, Enric Millo, l'encarregat de fer públics els resultats oficials.