Els diputats electes Lluís Puig i Clara Ponsatí han decidit renunciar a la seva acta de diputat. Així ho ha anunciat el mateix Puig i, posteriorment, ho ha confirmat Junts per Catalunya. La renúncia respon, segons la coalició liderada per Carles Puigdemont, a l’objectiu d’assegurar la majoria independentista al Parlament.

Així materix, avui dilluns es formalitzará la petició de Carles Puigdemont al jutge Pablo Llarena perquè el deixi anar a la sessió d'investidura al Parlament. El Tribunal Constitucional ha assegurat que el ple d'investidura només es pot fer si el candidat hi és present físicament. Davant la resolució del TC, Josep Rull va anunciar que així ho demanaran al magistrat del Tribunal Suprem que acusa a Puigdemont de rebel·lió, sedició i malversació.

Pel que fa a la renúnica dels dos diputats que ara viuen a Bèlgica, des de JxCat van assegurar que "no és en cap cas la renúncia al projecte de JxCat ni tampoc de l’acció política". Tot i que Puig diu que la diputada d’ERC Meritxell Serret també renuncia a l’escó, fonts d’ERC no ho confirmen, encara que en sigui molt probable. La resolució del Tribunal Constitucional (TC) d’aquest dissabte nega la delegació del vot per als diputats que són a Brussel·les. Els escrits de renúncia s’entraran al registre del Parlament aquest dilluns al matí per tal de tramitar les credencials i les actes dels nous diputats Sawla El Garbhi i Ferran Roquer.