A menys de 24 hores per elegir la Mesa del Parlament finalment ERC ha fet públic el seu candidat. Roger Torrent ha estat l'escollit per substituir Carme Forcadell. Encara que hi havia qui preferia que el càrrec recaigués en Ernest Maragall, el qual presidirà la Mesa d'edat, al final s'ha imposat la joventut d'aquest valor en alça d'Esquerra Republicana. Nascut a Sarrià de Ter el 19 de juliol del 1979 és diputat des del 2012, és alcalde del seu poble des del 2007.

Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en estudis territorials i urbanístics per la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra. Amb 19 anys va entrar a les Joventuts d'Esquerra Republicana i a Esquerra Republicana. Des del 1999, quan tenia 20 anys, que és regidor de l'Ajuntament de Sarrià de Ter i des del 2007 n'és l'alcalde. Entre el 2011 i el 2012 va ser diputat portaveu del seu partit a la Diputació de Girona. A les eleccions al Parlament de Catalunya del 2012 va ser escollit diputat. El 2015 fou elegit novament a la candidatura de Junts pel Sí, formació de la qual ha estat portaveu adjunt aquesta última legislatura i com a tal forma part de la Diputació Permanent. El 21D va ocupar el segon lloc de la llista per Girona, darrera l'exconsellera Dolors Bassa. Torrent seria partidari de respectar el criteri dels lletrats de la Cambra.

ERC també ha designat la jove diputada Alba Vergés, d'Igualada, i diputada des del 2012 per estar a la Mesa. Vergés ocuparà una de les quatre secretaries de la Cambra. Amb els dos diputats de JxCat tindran majoria a la Mesa, que és l'òrgan que governa el Parlament.Vergés és llicenciada en economia per la Universitat de Barcelona i en enginyeria tècnica en informàtica de gestió per la Universitat Oberta de Catalunya.

Per part de Ciutadans, els seus candidats a estar a la Mesa són José María Espejo-Saavedra i Joan Garcia. Tot indica que el primer serà vicepresident, mentre que el segon ocuparà una secretaria.

Pel PSC l'expert diputat David Pérez seguirà sent el representant dels socialistes a la Mesa i ocuparà una de les secretaries.

A hores d'alta falta per conèixer els noms de JxCat, grup que encara no ha donat a conèixer ni els seus càrrecs interns ni sí està d'acord amb els noms d'Esquerra, els quals haurà de votar si vol que hi hagi una majoria independentista. Pel partit de Carles Puigdemont, l'acord a la Mesa forma part d'un acord també per la investidura de Puigdemont. No obstant, cada cop hi ha més veus dins del món independentista d'ERC i de la CUP que posen en qüestió, per diferents motius, la continuïtat de la candidatura de Puigdemont. Els lletrats del parlament han fet un informe que desaconsella una investidura a distància o bé telemàtica.

Demà dimecres a les 11 del matí s'iniciarà la sessió constitutiva de la Legislatura amb la Mesa d'edat, presidida per Ernest Maragall com el diputat de més edat. L'acompanyaran els més joves, Gerard Gómez i Rut Ribas. Tots tres són d'ERC.