Per fi s'ha conegut l'esperat informe dels serveis jurídics del Parlament de Catalunya sobre si l'ajornament del ple del 17 de gener de sessió d'investidura al president de la Generalitat era computable o no davant una dissolució automàtica de la Cambra al no haver triat president. Finalment, el secretari general signa un document en el qual s'estima que mentre no hi hagi una resolució del Tribunal Constitucional, els terminis estan congelats.

L'informe, de 16 pàgines, considera que l'ajornament no es va produir com a conseqüència d'una voluntat interna, sinó que va ser una decisió d'un òrgan extern al Parlament, concretament del TC. No obstant això, Muro considera que quan el TC resolgui l'admissió o no de la impugnació del Govern, "els efectes de la qual no és de la incumbencia avançar doncs poden ser diversos en funció del contingut i els termes en què es produeixi" serà el moment de decidir fer la sessió d'investidura o no.

Recorda que el president del Parlament tindria un mecanisme "exorbitant" a les seves mans en no convocar el ple d'investidura i esperar deu dies perquè la Càmera es dissolgués de forma automàtica , serà el moment d'activar de nou la sessió d'investidura.

Davant l'absència de normativa, l'informe detalla que es podria considerar un "acte equivalent" a la primera votació la constatació d'un bloqueig que "impedís que prosperés un candidat". Aquesta comunicació correspondria al president del Parlament, Roger Torrent.

En el cas de persistir la situació de bloqueig, "amb posterioritat a la decisió del Tribunal Constitucional" sobre l'admissió a tràmit de la impugnació, es podria considerar que el president del Parlament "es troba facultat" per activar la dissolució de la Cambra, "sense perjudici de la seva capacitat per iniciar una nova ronda de consultes" a efecte de proposar a un nou candidat. En el cas que el president del Parlament no impulsés una votació "fallida, sense justificació objectiva" i després d'un temps raonable, els grups parlamentaris podrien impulsar la votació.