Finalment s'ha constituït la plataforma no independentista Tabarnia amb un missatge del "president en l'exili", el còmic Albert Boadella. La presentació oficial davant els mitjans de comunicació ha estat protagonitzada per admiradors de Tabarnia, molts més que periodistes presents a la sala d'actes del Col·legi de Periodistes. L'exdiputat del PP i opinador Joan López ha estat l'encarregat d'explicar els motius pels quals s'ha creat la plataforma Tabarnia i ha presentat als tres portaveus, Eugenia Perelló (que no ha pres la paraula), Jaume Vives i Miguel Martínez. Tabarnia aglutina les comarques catalanes en les quals el passat 21D va guanyar Ciutadans, bàsicament les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona.

Tabarnia pretén "plantar cara a l'independentisme" i es defineix com un concepte geogràfic que aglutina a tots els catalans disposats a frenar l'amenaça independentista. Encara que asseguren que són gent seriosa, els discursos desprenen cert sentit de l'humor, ironia en alguns casos i sarcasme en uns altres. Han deixat clar que ells no seran un partit polític i que aquests són els responsables de portar al Parlament l'elaboració d'una llei electoral més igualitària que l'actual. Dins de la pluralitat, hi ha persones del PP, de Ciutadans, del PSC i també d'Esquerra Unida, així com més de cinquanta associacions que estan usant el concepte de Tabarnia, que ja té bandera, logotip i web.

"Tabarnia és la garantia que si tornen a intentar una declaració d'independència la gent no es quedarà de braços plegats", ha afirmat López, qui ha explicat que la Constitució preveu la creació de noves comunitats autònomes, "per la qual cosa seguiríem sent catalans i espanyols", afirmació que ha causat un fort aplaudiment pels simpatitzants de Tabarnia.

Tant López, com Vives i Martínez han recordat que a diferència de la ANC o Òmnium ells no reben subvencions "ni tenim a un president a Brussel·les llançant proclames". Això sí, han demanat a la comunitat internacional que mantinguin a Puigdemont a Bèlgica. Han anunciat una gran manifestació a Barcelona, encara que no han especificat la data: "Arribarem tan lluny com pretenen fer-ho els independentistes", ha afirmat Vives, que ha afegit que "serem el mirall a les barbaritats que diuen els independentistes".

El còmic Albert Boadella, que viu a Madrid des que va ser contractat per Esperanza Aguirre, s'ha prestat a fer un vídeo sarcàstic en el qual apareix com el president en l'exili, rient-se de Carles Puigdemont i dels independentistes. Tot un xou.