Xavier Domènech reclama que els altres partits "que s'autoanomenn progressistes" li facin confiança i assumeixin el seu programa. En una compareixença a la seu d'ACN, el candidat de Catalunya en Comú-Podem ha atacat el PSC, sobre tot, però també ha deixat anar perles contra ERC i la CUP. Segons Domènech, la seva candidatura és "l'única"sense "contradiccions".

Per ell, tant PSC com ERC porten destacats membres de la "dreta catalana d'UDC" a les seves llistes. Ha assegurat que Ramon Espadaler, el número tres d'Iceta, "encara ara està en contra dels matrimionis homosexuals i en contra de l'avortament". Fonts properes a Espadaler han manifestat que si bé és veritat que UDC va votar en contra d'ambdues normes, Units manté que s'assumeixen les lleis aprovades i es té el màxim respecte per les decisions de les persones. Fins i tot esgrimeixen que Espadaler va en una llista liderada per un gai com Miquel Iceta.

En quant a ERC, Domènech posa sobre la taula que Antoni Castellà va formar part del govern d'Artur Mas que va ser el responsable de les retallades. En quan a la CUP, li retreu que hagin aprovat els pressupostos de Junts pel Sí i van votar a favor d'un govern de dretes. "Nosaltres som els únics progressites sense contradiccions", ha afirmat. Domènech, però, no haurà recordat que en la seva llista hi ha independentistes, quan ell no n'és.

El líder de la formació liderada per Ada Colau ha emplaçat a PSC, ERC i CUP a "comprometre’s a revertir les retallades dels governs d’Artur Mas que s’han consolidat en els governs posteriors i el compromís que això es faci amb una fiscalitat més justa". En aquest sentit, Domènech ha posat com a "condicions per fer un país digne" el blindatge dels drets socials i una fiscalitat progressiva.

Els atacs al PSC són directes, doncs segons les enquestes una part important del seu votant està decantant-se cap a la llista d'Iceta. Domènech, que en cap moment vol esmentar pel seu nom el PSC ha dit que "Iceta està en el camí directe que el porta a pactar amb Cs i PP en condicions de subordinació", aafirma. No obstant, tot seguit manifesta que té la mà estesa als socialistes si assumeixen les "polítiques progressistes" del seu programa.

Cinc mesures

Les cinc mesures pel desenvolupament de Catalunya a partir del nou govern sorgit de les eleccions del 21D hi ha el blindatge dels drets socials a partir de revertir els 2.300 milions d’euros de retallades aplicades pel Govern d’Artur Mas i que s’han mantingut en els darrers pressupostos, i passar en 8 anys del 21% al 28% del PIB en inversió social.

Aquest augment de la inversió hauria de dur aparellades polítiques que permetin implementar una veritable fiscalitat progressiva i progressista, com recuperar l’impost de successions, apujar l’impost de patrimoni per a aquells que tenen més d’1,3 milions d’euros implicats, augmentar l’IRPF a les rendes superiors als 60.000 euros i un nou impost als bancs sobre els pisos buits.