Canvi d'estratègia. EnComú-Podem centra totes les seves crítiques en Ciutadans i abandona qualsevol referència als socialistes. Està en joc el vot del 21D a l'àrea metropolitana i un futur pacte d'esquerres a la Generalitat.

En el mitin central dels comuns a Barcelona, amb Pablo Iglesias i Alberto Garzón, i d'altres dirigents de Podem, tant Domènech com la seva valedora, l'alcadessa Ada Colau, han centrat totes les crítiques a la formació d'Inés Arrimadas, "la preferida per José María Aznar", tal i com han recordat tots els oradors.

Davant d'unes 1.500 persones, tots els participants han esgrimit que EnComú-Podem garanteix haver posar al centre del debat les polítiques socials. Domènech ha assegurat que EnComú-Podem es presenta per derrotar PP i Cs. A més, ha criticat els "patriotes" que tenen els seus diners en paradisos fiscals i ha afirmat que "maleïdes les patries, catalanes o espanyoles, que s'obliden dels seus fills".

Així mateix, Domènech ha assegurat als entregats militants que la formació morada es presenta a les eleccions per fer fora PP i C's. Del partit d'Albert Rivera ha recordat, com d'altres oradors, que es presenta davant dels ciutadans com el garant contra la corrupció quan Ciutadans és el partit que dóna suport a Cristina Cifuentes, Mariano Rajoy o Susana Díaz, totes tres amb casos de corrupció.

Govern progressista

Davant dels "blocs" proindependència o constitucionalista, el cap de cartell dels comuns el 21D ha posat a sobre de la taula la possibilitat d'un govern d'esquerres a la Generalitat, "que tindria un 60% de suport popular", ha afirmat. Domènech ha acabat el seu discurs citant el Che Guevara amb un "fins a la victòria, sempre".

Pablo Iglesias, per la seva part, ha posat en valor la feina d'Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona i ha instat als joves a votar Domènech com a "vot de l'esperança front al vot de la venjança". Així mateix, Iglesias ha qualificat de "fracàs" que a hores d'ara s'hagi de defensar el crit democràtic de la transició de "llibertat, amnistia, estatut d'autonomia". Iglesias ha recordat que quan li va demanar a Quico Homs suport a la candidatura de Xavier Domènech per presidit el Congrés dels Diputats, aquest va preferir "pactar amb els que després els van inhabilitar".

Garzón, per la seva part, ha explicat que la candidatura prefereix parlar de l'agenda social que no pas dels blocs pro o antiindependència.

L'alcaldessa de Barcelona, la principal valedora de Domènech, també ha atacat durament a Ciutadans i Colau ha recordat que el grup de Cs a l'Ajuntament "sempre voten en contra de les polítiques socials" i com un "partit de marketing" té un pressupost per aquestes eleccions que triplica el dels comuns.