Dignitat. Tant Josep Rull com Jordi Turull consideren que malgrat que se'ls va intentar humiliar dins de la presó, han sortit de l'empresonament a Estremera amb la seva dignitat i amb els ideals més forts que mai. Els dos exconsellers, ara candidats de JxCat, asseguren que fan tot el possible que alliberar Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els Jordis, així com restituir Carles Puigdemont com a president.

Rull i Turull, que han compartit cel·la, van fer el seu primer mitin de campanya electoral parlant del seu pas per la presó. Rull va ser més explícit. Va explicar com els van escorcollar i els van treure totes les seves pertinences en els calabossos "sòrdids" de l'Audiència Nacional i els van emmanillar per l'esquena. A l'arribada la primera nit a Navalcarnero, un funcionari d'aquesta presó li va dir que "se us ha acabat la tonteria" i que aquesta mateixa persona també li va dir que "estaràs tant de temps a la presó que t'aprendràs l'auto d'empresonament de memòria". No obstant, Rull va explicar que quan va arribar a Estremera els funcionaris els van tractar correctament, "amb professionalitat", de la mateixa manera que ho van fer els policies en els diferents trasllats.

Per Rull, el tracte rebut pels presos a Estremera ha estat més que correcte i que fins i tot els deien que perquè estaven allà, "què cony feu aquí!", ha asseverat Turull que els va dir un dels presos.

Després d'aquest més d'un mes empresonats, "passàvem unes 15 hores dins de la cel·la", han sortit més forts i decidits a participar a la campanya electoral amb l'objectiu d'alliberar els quatre que estan a presons de Madrid i facilitar el retorn dels de Bèlgica, restituint Puigdemont com a president: "Els traurem si som capaços d'omplir de vots les urnes. Serà la ciutadania, el poble, el que ho farà possible", ha afirmat Rull.

Turull ha aprofitar per replicar a Xavier Garcia Albiol, qui va tancar el seu primer mitin dient "a por ellos". Turull ha dir que JxCat canvia aquest "a por ellos" per un "per ells, pels que estan a la presó o a l'exili".

L'exconseller de Presidència ha assegurat també que el 21D es demostrarà qui vol convèncer a través de paperetes i urnes i qui vol intentar vèncer amb porres, querelles, empresonaments i gent a l'exili.

Al final de l'acte, amb la presència d'una cinquantena de candidats i de dirigents del PDCat, s'ha connectat via skype amb Brussel·les i Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig han saludat breument els seus excompanys de Govern.