Sempre elegant, però clàssic. Sobretot polèmic. Difícilment les seves declaracions deixen indiferent. Xavier Garcia Albiol (Badalona 1967) s’ha mogut tota la seva vida dins del PP. Amb 22 anys ja era militant i un any després ja era regidor. Fill d’un pare d’Almeria i una mare de Badalona, es va criar a la tercera ciutat de Catalunya, de la que arribaria a ser alcalde entre 2011 i 2015 gràcies a l’abstenció de CiU, després d’haver-se iniciat en la política local el 1991. Vint anys fent d’oposició. Badalona havia estat governada des de 1979 pel PSUC i el PSC. En les eleccions municipals de 2015 va ser possible el que no havia passat el 2011. Una coalició de partits d’esquerres va obtenir l’alcaldia, malgrat que Albiol havia guanyat les eleccions.

De ben jove, gràcies a la seva alçada, va jugar al bàsquet. Es va formar a les categories inferiors del Joventut, equip en el que jugaria en categoria juvenil i júnior, però no tenia prou aptituds per passar al primer equip, perdent-se una figura de l’esport rei de Badalona. Com no podia ser d’altra manera, és seguidor de la Penya en bàsquet, però de l’Espanyol en futbol. També aficionat a l’esquí, era habitual que passés per la Val d’Aran quan José María Aznar era president del Govern espanyol. Aznar sempre tenia uns minuts per parlar amb el jove polític de Badalona que li prometia que arribaria a ser l’alcalde de la seva ciutat.

Casat i amb dos fills bessons, ha dedicat tota la vida al Partit Popular. Encara que va començar estudis de dret, la política han estat la seva vida. Ha ocupat diversos càrrecs orgànics i de representació institucional, tant a nivell local, com provincial, fins arribar a presidir el partit a Catalunya substituint Alicia Sánchez-Camacho.

Ja va ser el cap de llista el setembre de 2015. Ara, repeteix. Les enquestes, no obstant, no li són massa propícies Coneixent el PP català, Albiol ha de mantenir, com a mínim, els resultats de fa dos anys. Si no és així, el carrer Gènova prendrà mesures.