Segon debat de candidats a les eleccions del 21D. Aquest cop a La Sexta i per tot Espanya. Moderat per Ana Pastor, aquest enfrontament ha visualitzat enfrontaments entre el sector independentista i esquerdes en l'anomenat bloc constitucionalista. Però ha permés, a més, albirar un eventual acord progressista per després del 21D.

El candidat de la CUP Vidal Aragonès ha buscat el cos a cos amb Xavier Domènech, el cap de llista d eEnComú-Podem. A més, ha posat en entredit als seus fins ara socis parlamentaris a l'assegurar que el cupaires són els únics que segueixen apostant per la via unilateral, la qual cosa no ha estat desmentida.

Qui ha estat més interpel·lada ha estat Inés Arrimadas. La cap de cartell de Cs, seguint el seu estil de citar informes sense explicar la font, ha rebut els dards de la resta.

Les acusacions han estat creuades. Els únics que no s'han atacat entre ells han estat els binomis ERC i JxCat i PSC i EnComú-Podem. Carles Mundó (ERC) i Josep Rull (JxCat) han vist com la resta, excepte la CUP, qualificava el procés cap a la independència de fracàs. Miquel Iceta (PSC) i Xavier Domènech (En Comú-Podem) han estat els més persistents en voler explicar a l'audiència quines són les seves propostes de futur. El candidat cupaire també ha llançat propostes, tant a Domènech com a Mundó.

L'anècdota del debat ha estat quan Aragonès ha dit que vol una educació pública com la d'Islàndia, "un país amb població similar a la catalana". Islàndia té poc més de 300.000 habitants, un terç de Barcelona, la capital catalana.