El ple del Consell Fiscal ha acordat proposar com a nou fiscal superior de Catalunya Francisco Bañeres. Ara, el seu nom haurà de ser confirmat pel Consell de Ministres i publicat, posteriorment, al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Bañeres era l'únic candidat a substituir el fiscal superior de Catalunya José María Romero de Tejada, que va morir el passat mes de novembre. De fet, Bañeres ha assumit el càrrec de manera provisional des de la seva mort.

Aquest dimecres, el ple del Consell Fiscal també ha proposat la nova fiscal en cap de Barcelona. Aquesta plaça fins ara l'havia ocupat Ana Magaldi que, un cop arribat al final del mandat, ha decidit no tornar-se a presentar. Sobre la taula, el plenari tenia dues candidatures: Concepción Talón Navarro i Fernando Rodríguez Rey, ambdós fiscals de Barcelona en l'actualitat. Un cop estudiades les candidatures i els seus plans d'actuació, ha reunit més vots la candidatura de Talón, una fiscal conservadora. Un cop escoltada la proposta del consell fiscal, el fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar, ha fet la proposta que, oficialment, haurà de validar també el Consell de Ministres. La durada del mandat tant del fiscal superior com de la fiscal en cap de Barcelona serà de cinc anys.