La 36a edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona tanca aquest diumenge portes amb èxit de públic. Segons un comunicat de l'organització, durant els quatre dies que ha durat la Fira Barcelona-Montjuïc ha aplegat més de 118.000 visitants.

La directora general del Saló del Còmic, Meritxell Puig, ha fet un balanç "molt positiu" d'aquesta edició i ha destacat que la pluja "el públic ha omplert el recinte i dissabte es van esgotar les entrades online". Entre les activitats que han despertat més interès hi ha la xerrada de Francisco Ibáñez, creador de Mortadel·lo i Filemó, i la projecció d'un avanç de la pel·lícula SuperLópez de la mà del seu director Javier Ruiz Caldera. Puig també ha destacat la bona acollida que ha tingut el nou espai Comic Kids, "que ha permès que els nens i nenes s'apropin al llenguatge i a les tècniques del còmic en companyia de les seves famílies, jugant, llegint, dibuixant i coneixent els autors".

Meritxell Puig també ha explicat que ha estat tot un èxit l'espai de còmic en viu organitzat amb Dibujos por Sonrisas, una iniciativa de l'Asociación Creativos en Acción amb la qual s'han recaptat diners per als camps de refugiats.

SuperLópez ha estat el protagonista d'una de les exposicions d'aquesta edició, en la qual també hi ha hagut mostres dedicades a Les revistes del boom del còmic (per a adults) i al dibuixant nord-americà Jack Kirby.

També ha estat un gran èxit l'espai Comic Pro, un lloc en el qual el Saló del Còmic de Barcelona, en col·laboració amb Acción Cultural Española (AC/E) i l'Institut Ramon Llull, ha permès als autors mostrar el seu treball a editors nacionals i estrangers. Enguany, s'ha comptat amb representants de les editorials nord-americanes IDW, Dark Horse i Dynamite i de l'alemanya avant-verlang, així com els editors nacionals d'Astiberri Ediciones, Ediciones Babylon, Ediciones La Cúpula, Fandogamia, Penguin Random House i Editorial Planeta. Durant els quatre dies del certamen s'han presentat 1.014 portafolis i s'han realitzat 183 entrevistes.

La presència de la dona ha adquirit una rellevància especial en aquesta edició, tant a través de la quantitat d'autores convidades com dels temes abordats en conferències i taules rodones. Liv Strömquist, Dann Thomas, Kelly Sue DeConnick, Shea Fontana, Tillie Walden, Lorena Álvarez i Elisa McCausland han estat algunes de les professionals presents al certamen.

El Gran Premi del Saló del Còmic d'aquest any ha estat per a la historietista Laura Pérez Vernetti. El guardó a la Millor Obra d'Autor Espanyol ha estat per Pinturas de guerra, de Ángel de la Calle. El premi a la Millor Obra Estrangera se l'ha endut El arte de Charlie Chan Hock Chye. Una historia de Singapur, de Sonny Liew. I Anna Penyas ha rebut el guardó Autora Revelació Premi Fundació Divina Pastora.