La vaga general convocada per Intersindical CSC no ha estat un èxit. Només ha tingut cert seguiment a l'ensenyament (on covocava el sindicat majoritari al sector, USTEC), sobretot l'universitari, i a l'administració pública. A diferència de l'aturada "patriòtica" del 3 d'octubre, aquest cop els empresaris no han facilitat el seguiment i els sindicats majoritaris, UGT i CCOO, no hi han donat suport.

El seguiment a la indústria i al comerç ha estat gairebé nul, sobretot a les grans ciutats, encara que en petits pobles sí que hi ha hagut cert predicament. Mentre que el sindicat convocant I-CSC, molt proper a les consignes de la CUP, ha xifrat en un 80% el suport a l'aturada, patronals compromeses amb el sobiranisme com Cecot i Pimec han rebaixat les xifres fins el 20% la primera i un 4% la segona. El Ministeri d'Interior, per la seva part, ha xifrat en un 31% el seguiment.

El que ha estat evident és que no han existit piquets a les portes de les fàbriques dels polígons industrials. Això sí, els joves, convocats pels Comitès de Defensa de la República (controlats i animats per la CUP) han tallat les vies del tren a Girona entre les vuit del matí fins a les 10 del vespre, així com les vies a Sants Estació des de les cinc de la tarda. A més, s'han tallat nombroses carreteres, sobretot les sortides de Barcelona, però també els accessos d'importants vies de comunicació com les autopistes com l'entrada des de França per la Jonquera (AP7), que ha estat sense circulació o amb només un carrill més de 13 hores. Aquests talls han provocat un cert caos en els transportistes.

Concentracions

A més dels talls de les vies de comunicació, ha hagut dues concentracions durant el dia: la primera a migdia, amb un seguiment massiu a les places de les principals ciutats. La segona, la més multitudinària, a partir de les set de la tarda. La més nombrosa ha estat la de la plaça Catedral de Barcelona, on els dirigents de l'ANC i Òmnium, Agustí Alcoberro i Marcel Mauri, han instat a seguir la protesta en demanada de la llibertat dels "presos polítics". El secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Rosa, ha estat rebut amb xiulets pels assistents.

Oriol Junqueras ha fet servir les xarxes socials per animar els manifestants: "Aquest poble sempre respon. I no oblidem mai que la  nostra força radica en la inclusivitat i en la voluntat democràtica".

Flandes i Bèlgica no reconeixen la independència

Mentre Catalunya vivia una jornada de lluita, segons els Comitès de Defensa de la República, els Parlaments de Bèlgica i Flandes refusaven reconèixer la república catalana. A Flandes la proposta només ha obtingut el suport del partit ultra Vlaams Belang.

Declaració al Suprem

Això sí, Carles Puigdemont ha fet conèixer que ha obert un nou compte de tuiter (catalan-gov) mentre el Tribunal Constitucional anul·lava la Declaració d'Independència del 27 d'octubre i, alhora, denunciava Carme Forcadell i altres membres de la Mesa del Parlament, que demà dijous han de declarar davant del Tribunal Suprem per la querella de la Fiscalia per rebel·lió, sedició i malbaratament de diners públics. Fonts judicials creuen que el magistrat del Suprem, Pablo Llarena, demanarà que la causa de l'Audiència Nacional, pels mateixos delictes al Govern destituït, passi a les seves mans.

Denúncia al TSJC

Per altra part, el TSJC ha admés una denúncia de cinc sindicats policials contra la Mesa del Parlament, el Govern, Josep Lluís Trapero, exmajor dels Mossos, i Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, per desobediència i sedició. El magistrat José Francisco Vall ha remès l'escrit a Fiscalia perquè en faci el preceptiu informe previ.