Junts per Catalunya (JUNTSxCAT) és el nom escollit per a la candidatura promoguda pel PDCat i encapçalada pel president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont, per presentar-se a les properes eleccions a Catalunya del 21D després de l'aplicació de l'article 155.

El nom de la candidatura no inclou doncs la denominació de PDCat, malgrat que el partit és el promotor de la iniciativa que liderarà Puigdemont.

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, i el coordinador organitzatiu, David Bonvehí, treballen aquests dies per ultimar amb Puigdemont els integrants d'aquesta "llista del president".

La voluntat és portar una proposta el més definida possible al consell nacional del PDCat previst per al dimecres a la tarda, encara que el termini per presentar la candidatura expira divendres que ve.

La llista, de la qual no formarà part Pascal, té vocació de ser àmplia i transversal, per la qual cosa es preveu que inclogui als exconsellers demòcrates a Bèlgica i a la presó, alcaldes, representants d'entitats municipalistes com Neus Lloveras (AMI) i Miquel Buch (ACM), algun dirigent de la formació i personalitats externes a la formació, sense descartar la possibilitat de sumar al president de la ANC, Jordi Sànchez, també privat de llibertat.