Carles Puigdemont ha agafat aquest dilluns a primera hora del matí un vol des de l'aeroport de Charleroi de Brussel·les amb destí a Copenhaguen, on ja ha arribat.

El líder de Junts per Catalunya té prevista la seva participació en una xerrada sobre el procés català organitzada per la Universitat de Copenhaguen. Puigdemont ha viatjat acompanyat de l'empresari i amic seu Jami Matamala.

Fins al darrer moment s'ha mantingut la incògnita de si Puigdemont sortiria de Bèlgica exposant-se al risc de ser detingut, ja que la Fiscalia espanyola va avisar que demanaria que s'emetés de nou una euroordre de detenció.

Aquest cap de setmana, la Fiscalia General de l'Estat ha informat que està pendent de confirmació oficial via policial dels moviments de Puigdemont. En cas que aquest surti de Bèlgica per assistir a un debat a la Universitat de Copenhaguen, el ministeri públic va assegurar que actuarà immediatament sol·licitant al magistrat Pablo Llarena que activi l'euroordre per sol·licitar a l'autoritat judicial danesa la detenció de l'investigat.

De fet, el seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, va afirmar aquest diumenge a RAC1 que hi ha un risc bastant alt que el president destituït sigui detingut durant la seva estada a Dinamarca si el jutge del Suprem activa l'euroordre, que percep que està preparadíssima.