L'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín, ha ofert el model de la seva ciutat per sortir de la paràlisi institucional i política a Catalunya. La també número 2 del PSC ha assegurat que la incertesa pel procés independentista ha frenat diverses inversions empresarials.

En el seu ja tradicional conferència anual de repàs de l'any anterior i prospecció de l'actual, Marín ha començat la seva xerrada lamentant que després d'albirar una recuperació econòmica, aquesta s'hagi frenat davant la "paràlisi institucional i política". Ha instat a les dues parts que posin el semàfor en vermell, parin de donar voltes a la rotonda i es posin a negociar una sortida.

Així, l'alcaldessa de la segona ciutat catalana ha proposat "un nou pacte social i polític on tothom es pugui sentir representat per buscar el consens i mirar endavant". Marín ha afegit que "necessitem un Govern que governi". A més, ha dit que com el procés és un fracàs de la política, "ara hem de ser els polítics els que trobem la solució".

Marín ha assegurat que Catalunya trigarà molt temps a cicatritzar les ferides que ha provocat la tensió independentista pel que creu que el pacte social que proposa podria ser un primer pas en aquesta línia. "Cal eradicar la confrontació i el trencament en termes polítics i obrir un nou temps de concòrdia", ha asseverat.

A la conferència han assistit el president de Foment, Joaquín Gay de Montellà, el de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, el president d'UGT, Matías Carnero, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, l'exconseller de CiU Lluís Recoder, executius com Salvador Alemany així com alcaldes de ciutats metropolitanes com Antonio Balmón, Alfredo Vega o Anna del Frago, així com regidors i alts càrrecs de l'Ajuntament, tant actuals com antics. A més, Marín ha comptat amb la presència de destacats membres de la societat civil de l'Hospitalet.