El grup parlamentari de JxCat ha registrat una proposta per modificar la llei de Presidència i investir el seu candidat, Carles Puigdemont, a distància. Junts per Catalunya no ha comptart amb el suport d'ERC, doncs aquesta formació considera que la fórmula escollida no és viable en aquests moments.

JxCat ha registrat la proposta en solitari, ja que no s'ha arribat a cap acord amb ERC. La proposició de llei de modificació de la llei 13/20008 de la Presidència de la Generalitat i del Govern demana que es tramiti per lectura única i que s'admeti a tràmit i es qualifiqui amb caràcter d’urgència. A més, JxCat demana que es convoqui una sessió plenària per votar-la.

Fonts d'ERC han assenyalat que creuen que és inviable la modificació de la llei abans de constituir-se el Govern de la Generalitat. El PSC, per la seva part, també considera que aquesta proposta no segueix el reglament del Parlament.

Segons Esquerra, se segueix treballant per arribar a un acord global de legislatura que inclogui un pla de govern. Aquest pacte entre les forces independentistes hauria de permetre un"reconeixement del govern a l'exili i un acord d'investidura operativa i efectiva a Catalunya", ha afirmat un portaveu d'ERC.