El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, lamenta que no hi hagi normalitat en la campanya i que això dificulti que hi hagi debats electorals. Encara així, ell prefereix debatre cara a cara amb tots els caps de llista per demanar-los explicacions del que ha passat. Iceta ha participat en els esmorzars informatius que organitza Europa Press a Madrid.

En aquest sentit, ha dit que respecta les decisions judicials però ha tornat a criticar que vuit consellers destituïts siguin a la presó per considerar que és una mesura cautelar desproporcionada i que introdueix una distorsió a la campanya, així com que uns altres estiguin vivint a Bèlgica.

"Jo els vull demanar explicacions a la cara", ha manifestat Iceta, que insisteix que cap dels vots del PSC anirà a investir president un candidat independentista, informa ACN.

Així mateix, també ha respost al candidat del PPC, Xavier Garcia Albiol, que aposta per repetir eleccions segons quins pactes electorals hi hagi després del 21-D. "Si depèn de mi no hi haurà repetició d'eleccions després del que ha caigut", ha manifestat.

El candidat socialista insisteix que ell és el millor candidat entre els constitucionalistes i es tanca a parlar de pactes que no passin per ocupar el PSC la presidència. Ha insistit, a més, que "el PSC és l'únic que té programa més enllà d'oposar-se a la independència i que el seu objectiu és reconciliar els catalans".

Finalment, ha fet broma sobre la proposta de Carles Puigdemont de votar si Catalunya ha de continuar a la UE. "Tal com van les coses, a la següent d'on voldran que marxem?, s'ha preguntat irònicament.