Esquerra Republicana comença a estar neguitosa amb els vaivens de Junts per Catalunya. Marta Rovira, secretària general d'ERC, ha assegurat avui dissabte davant del consell nacional que és necessari el "rigor que no generi falses expectatives".

Així mateix, Rovira també ha dit que ERC treballa per un acord que reconegui la "legitimitat" de Carles Puigdemont a Brussel·les i, alhora, es formi un govern "efectiu" a Catalunya.

D'aquesta manera, la líder d'Esquerra ha explicat que el seu partit no presentarà cap pacte fins que aquest contingui un acord pel debat d'investidura, un pla de legislatura i un de govern. Ha dit que el seu partit està treballant per a aquest pacte amb les altres forces independentistes, però ha reclamat "lleialtat, confiança i rigor" als seus eventuals socis.

A hores d'ara no hi ha res de tancat, expliques fonts d'ERC. A més a més, consideren que JxCat es va precipitar presentant en solitari una modificació de la llei per poder escollir Puigdemont a distància. Més que res perquè per modificar aquesta norma ha d'estar constituït el Govern, la qual cosa no permetria modificar la llei abans de l'elecció del president de la Generalitat.

Rovira manté que ERC va guanyar les eleccions del 21D (van quedar tercers darrera Ciutadans i JxCat) al sumar els escons de les tres llistes independentistes. Ha aprofitat per carregar contra la aplicació del 155 i ha dit que "és l'excusa per intervenir la Generalitat. I ho estan fent amb intel·ligència, sense fer massa soroll". Per posar fi a l'aplicació del 155 "cal un Govern que es torni a posar al servei de la ciutadania", ha afirmat Rovira.