Miquel Iceta ha posat el PSC al capdavant de la defensa de la immersió lingüística a les escoles catalanes. Davant la proposta del Govern del PP de finalitzar amb aquesta, acuitat per Ciutadans, Iceta ha assegurat que els socialistes catalans "no permetrem, mai, que els escolars del nostre país siguin dividits per raó de llengua, mai!". Així, Iceta ha respost tant al PP com a Ciutadans, però també a alguns dels barons del PSOE, com el president aragonès, Javier Lambán.

Iceta ha recordat que el model d'escola catalana és fruit del consens i que el PSC, amb els dirigents històrics Joan Reventós i Marta Mata, en van ser els impulsors. Així, el líder del PSC ha defensat que el model preveu que el català sigui el "centre de gravetat" a l'escola amb l'objectiu final que els alumnes dominin, al final de l'escolarització, "perfectament el català i el castellà". Per mantenir aquesta conquesta, Iceta ha cridat a preservar la "unitat civil".

Els socialistes catalans han inaugurat avui diumenge oficialment la seva nova seu central, que porta el nom del seu fundador Joan Reventós. Iceta s'ha permès ironitzar sobre aquest nom, quan ha dit que "no tots poden posar el nom del fundador a la seu del seu partit". Sense citar, Iceta es referia als neoconvergentes que reneguen ara de Jordi Pujol.