En directo

Puigdemont compareix a Brussel·les

"Així t'hem explicat la compareixença de Puigdemont"

La última imatge de Puigdemont

Va ser a Girona, el dissabte passat a la sortida del restaurant de luxe on va dinar. Just abans de la seva esperpèntica fugida a Brussel.les

[[{"fid":"71000","view_mode":"default","fields":{},"type":"media","attributes":{"alt":"El presidente cesado de la Generalitat de Cataluña, Carles Puigdemont, a su salida de un restaurante de Girona, situado en la céntrica Plaza del Vi. EFE/Archivo","title":"El presidente cesado de la Generalitat de Cataluña, Carles Puigdemont, a su salida de un restaurante de Girona, situado en la céntrica Plaza del Vi. EFE/Archivo","class":"img-responsive media-element file-default"}}]]

Puigdemont ja es deixa veure per Brussel·les

L'expresident de laGeneralitat, Carles Puigdemont, ja s'ha deixat veure pels carrers de Brussel·les abans de la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació des del Club de Premsa de Brussel·les. Ha entrat a la seu de l'Aliança Lliure Europea (ALE).

Acompanyat de cinc exconsellers

Puigdemont està acompanyat a Brussel·les dels exconsellers Joaquim Forn (Interior), Toni Comín (Sanitat), Dolors Bassa (Treball), Meritxell Borràs (Governació) i Meritxell Serret (Agricultura).

Puigdemont entra al Club de Premsa

Carles Puigdemont ja està dins del Club de Premsa des d'on farà la compareixença. Explicarà què fa a Bèlgica.

Expectació per Puigdemont

La compareixença comença amb retard. Hi ha molta expectació mediàtica per les explicacions de l'expresident.

Puigdemont ja està preparat per intervenir

Puigdemont ja ha entrat a la sala. Les càmeres prenen imatges. Està acompanyat dels cincs consellers.

Puigdemont està acompanyat dels cincs consellers

Puigdemont està acompanyat dels cincs consellers. També està Clara Ponsatí (ex d'Ensenyament)

Puigdemont en trilingüe

Agraeix al Press Club per acollir la roda de premsa per poder-se expressar. Parlarà en català, castellà i francès. Hi haurà traducció en anglès.

"Vaig proposar aturar la declaració d'independència, però PP i PSOE no van acceptar la meva proposta"

"El Govern espanyol plantejava ofensiva. Davant de l'ofensiva amb la querella de Fiscalia, amb previsibles detencions, van primar ser prudents".

Aturar la DUI

"Vaig proposar aturar la declaració d'independència, però PP i PSOE no van acceptar la meva proposta".

Pau, respecte i neutralitat

Puigdemont assegura que sempre ha treballat per la pau, respecte i neutralitat

No violència

"Aquest Govern no vol fer la independència des de la violència. No hem posat els funcionsris en risc, perquè són servidors del país. Si aquest és el preu per alentir el preu d ela república està bé".

Querella del fiscal Maza

"Ha estat reprovat pel Congrès. És d'extema agressivitat. Es refereix a fets polítics. Persegueix idees. Demana 30 anys de presó per tots nosaltres. És de la màxima beliegerància del Govern espanyol".

Pla de treball en quatre àmbits. Una part del Govern desplaçats a Brussel·les per fer evident la politització de la Justícia espanyola.

Segona decisió

Una part del Govern, JUnqueras i Romeva seguiran a Catalunya com a membres legítims del Govern. Els altres seguirem la nostra feina malgrat les limitacions que ens imposen i que la querella és política. Per tant, no escaparem de l'acció de la Justícia i ens hi enfrontarem políticament.

Tercera part

"Farem tot perqueè el 155 es porti a la pràctica. Donm suport als qui s'hn quedat als seus llocs de treball. Qui va salvar les escoles sabrà defensar les institucions"

Quarta: Entomem les eleccions

Donarem resposta a les eleccions. Entomem amb totes les nostres forces.

Mostrar más