Malgrat no haver ple amb el debat d'investidura de Carles Puigdemont, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha seguit amb els seus plans i ha convocat a la ciutadania a les portes del Parlament com a senyal de protesta.
El que va començar com una manifestació pacífica que partia de la plaça de Sant Jaume, seu de la Generalitat, ha acabat amb enfrontaments entre agents dels Mossos d'Esquadra i els concentrats.
I és que, els 1.200 ciutadans (segons la Guàrdia Urbana) que han respost a la convocatòria de l'ANC, han acabat trencant els cadenats que donen accés al parc de la Ciutadella.

Cal recordar que en aquest parc es troba al Parlament; és a dir, en accedir a ell, els manifestants han pogut envoltar la pròpia Cambra i ho han fet al crit de "si no hi investidura entrarem al Parlament".

Tot i que els Mossos no han actuat quan els manifestants, vestits de groc i amb caretes de Puigdemont, han trencat aquests cadenats i han irromput per la força al recinte, la tensió sí que ha arribat pocs minuts després.

Als ciutadans només els separava de les portes de Parlament unes tanques i el desplegament d'agents de la policia autonòmica catalana, i aquí hi ha la clau: diverses persones han començat a sacsejar les tanques, a insultar i increpar els Mossos i aquests han respost usant les porres.
S'han viscut càrregues i màxima tensió i, de moment, hi ha hagut un detingut i tres ferits
Encara que poc després la concentració ha tornat a la calma i a desenvolupar-se de forma pacífica, s'han viscut allaus i violència amb ferits. Els serveis d'emergència han hagut de desallotjar una dona en una llitera.
Només després que els Mossos es posessin els cascos i carreguessin fins a dues vegades contra els manifestants, l'ANC, l'organitzadora de la concentració ha decidit desconvocar. Ho ha anunciat en el seu compte de Twitter, en què ha recordat que el seu moviment, l'independentista, mai és violent per la qual cosa se'n van a casa.
No obstant això, són molts els ciutadans que han seguit davant les portes del Parlament, convocades pels CDR, organitzacions controlades per la CUP. Pretenen passar la nit al parc de la Ciutadella. Estan vigilats pels destacaments dels Mossos.