catalunya
Imatge del trofeu Comte de Godó de tennis.
Imatge del trofeu Comte de Godó de tennis.
|
Fuente
:
ACN / Arxiu

Inspecció del Treball proposa una sanció de 50.000 euros a Schweppes i l'empresa d'hostesses del Torneig Comte de Godó

Les treballadores havien de portar un uniforme de minifaldilla i màniga curta tot i les baixes temperatures i la pluja

0
Wed, 10 Jan 2018

Inspecció del Treball ha aixecat una acta d'infracció i ha proposat una sanció de 25.000 euros a l'empresa Schweppes i 25.000 més a la companyia d'esdeveniments Toté Vignau per obligar les hostesses del Torneig Comte de Godó de Tennis a dur minifaldilla i màniga curta a l'abril passat tot i el fred.

La proposta de sanció és, doncs, de 50.000 euros en total, tal com han confirmat a l'ACN fonts del Departament de Treball, que és l'organisme que finalment haurà d'imposar o no la sanció un cop hagi donat resposta a les al·legacions de les empreses en cas que n'hi hagi. La UGT va denunciar els fets per manca de prevenció de riscos laborals i utilització sexista i ara la inspecció considera que es tracta d'un cas d'assetjament discriminatori per raó de sexe i requereix al Reial Club de Tennis Barcelona que garanteixi la coordinació d'activitats empresarials en matèria de prevenció de riscos laborals al Torneig Comte de Godó. 

Un grup de vuit hostesses que treballaven per l'empresa Schweppes durant el torneig de tenis van haver de treballar amb minifaldilla i màniga curta a l'aire lliure amb unes temperatures de menys de 10 graus i sota la pluja. Les hostesses es van queixar cada dia per haver de treballar en aquestes condicions però no els van fer cas.

"Durant l'onada de fred havíem de passejar-nos amb vestidet curtet", va denunciar aleshores una hostessa. Aquesta va assegurar que ella i les seves companyes cada nit es posaven malaltes després de passar-se hores amb vestuari d'estiu davant el mal temps.

"Jo i les meves companyes gairebé cada nit teníem febre perquè sortíem dels partits ja amb febre. Jo sortia amb migranya i febre dels partits. Cada nit malaltes", va assegurar l'hostessa. "Era treballar amb unes condicions en què et petaven les dents, contra la teva salut i contra la teva dignitat directament", afegia. L'hostessa assegurava que es van queixar però que les van esbroncar i, a més, van haver de demanar perdó. 

Si les empreses fan al·legacions, el Departament de Treball pot trigar mesos en resoldre l'expedient, segons expliquen fonts de la conselleria. En cas que les companyies no en presentin, la imposició de la sanció no trigaria tant de temps. Notícies relacionades