Oriol Molins és el president d’Units per Avançar, la formació democristiana que ha arribat a un acord electoral amb el PSC, la qual cosa ha fet que Ramon Espadaler, exconseller amb Jordi Pujol i Artur Mas s’incorpori de tres a la candidatura encapçalada per Miquel Iceta.

Molins, directiu d’una empresa d’alimentació, “votant de sempre” de Convergència, es va proposar formar una nova formació política quan la seva dona li va dir que amb la Convergència independentista no tenia a qui votar.

“El mes de juny un grup d’amics ens vam trobar per fer un manifest i dos mesos després ja teníem un partit”, explica Molins, que compagina la presidència d’Units per Avançar amb la seva feina i la família, doncs té quatre fills.

Explica que per Units per Avançar, “la situació era tan extraordinària que calien respostes extraordinàries per eixamplar el catalanisme no independentista”. Encara que hi ha diferències entre un partit socialista i un de democristià, Molins considera que Units per Avançar és “més social i més centrat” que la UDC, d’on prové Espadaler i d’altres militants i posa l’exemple que “els matrimonis entre persones d’un mateix sexe estan ara fora de qualsevol dubte”.

“Només un Govern amb persones amb caràcter dialogant poden arribar a acords, per la qual cosa cal potenciar la gent que poden parlar i fer acords i Miquel Iceta ha demostrat de sobres que té aquest tarannà”, assegura Molins.

En quan a les crítiques per anar a la mateixa llista d’un partit que ha donat suport al 155 com el PSC, el president d’Units per Avançar és clar: “El que va provocar el 155 va ser la DUI”, i afegeix que si està ara en política és per “buscar solucions i no culpables. Nosaltres volem parlar amb tothom i no hem arribat per retreure coses del passat. Hem de mirar al futur”, conclou i afegeix que espera unes eleccions tranquil·les.