El jutjat d’instrucció número 2 de Reus investiga per un presumpte delicte d’incitació a l’odi a l’alcalde, Carles Pellicer, i a sis regidors del PDCat, ERC, CUP i Ara Reus.

Segons han informat aquest divendres en roda de premsa, entre els fets que s’investiguen hi ha el manifest signat el 3 d’octubre per rebutjar la violència policial de l’1-O i per demanar la retirada dels agents de reforç de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil que van ser enviats a Catalunya en els dies previs, informa ACN.

A més, la jutgessa, arran d’una denúncia de la pròpia policia que ha admès a tràmit, investiga la seva participació en manifestacions com la de l’aturada de país i concentracions davant la comissaria d’aquest cos així com de l’Hotel Gaudí, on s’allotjaven diversos agents.

A banda dels representants polítics, també figuren com a investigats mitja dotzena de ciutadans més, entre els quals alguns bombers i veïns vinculats a l’esquerra independentista, a alguns dels quals se'ls atribueix suposades coaccions i malversació. La jutgessa els ha citat a declarar el 23 de novembre.