La crisi a Cataluña té una nova víctima. Barcelona es quedaria sense opcions per a convertir-se en la seu de l'Agència Europea de Medicaments (EMA). Així ho assegura el diari econòmic britànic Financial Times, que afegeix que Bratislava (Eslovàquia) i Milà (Itàlia) són, ara, les principals favorites per acollir l'organisme comunitari. El diari, que cita fonts diplomàtiques, assegura que Milà en particular s'hauria beneficiat dels "problemes" que ha tingut la candidatura de Barcelona "per la crisi catalana".

El Govern espanyol, no obstant, ha reaccionat posant en valor que Barcelona continua sent candidata per acollir l'EMA quan abandoni el Regne Unit com a conseqüència del brexit. Segons han explicat a Efe fonts del Ministeri de Sanitat espanyol, Barcelona és "tècnicament la millor candidatura" tenint en compte l'informe que va publicar la mateixa EMA l'octubre passat, on avaluava els criteris per acollir la seu de l'agència comunitària, i a on s'evidenciava que Barcelona i la Torre Agbar, edifici on s'ubicaria, se ajustaven perfectament a les condicions demanades per la Comissió Europea.

A més, segons el Govern espanyol, "avui és impossible afirmar que una candidatura estigui per sobre d'altres", doncs el vot definitiu no es farà fins el 20 de novembre.

En qualsevol cas, totes les ciutats candidates aniran a la votació final del 20 de noviembre, van informar a Efe fonts del Consell de la Unió Europea a Brussel·las i van desmentir les "especulacions periodístiques". Més de 20 ciutats europees han presentat candidatures per acollir l'EMA, que dóna feina directa a 890 persones i marxarà de Londres a la vegada d'una constal·lació de 1.600 empreses amb les quuals treballa de forma estreta, entre elles firmes de serveis jurídics, de comunicació i consultores espacialitzades.