Carlos Jiménez Villarejo es retroba amb el Partit Socialista. Miquel Iceta ha anunciat que l'exfiscal serà la persona que tanqui la candidatura del PSC i que lidera el mateix Iceta.

Jiménez Villarejo té una llarga trajectòria de lluita contra la corrupció. Com a fiscal, va liderar l'equip que va intentar processar Jordi Pujol a inicis dels anys 80 del segle passat pel desfalc de Banca Catalana. Com a cap de la Fiscalia a Catalunya, es va encarregar amb el seu tinent fiscal José María Mena de perseguir els delictes econòmics.

Encara que Felipe González el va nomenar fiscal Anticorrupció, José María Aznar el va mantenir, però la tibantor entre ells era molt elevada. Jiménez Villarejo, d'una família de juristes, va iniciar nombroses investigacions i es va envoltar d'un equip de joves fiscals i molt preparats per lluitar contra la corrupció econòmica. Després de la seva destitució el 2003, va demanar la jubilació anticipada sent el número u de la carrera fiscal, la qual cosa li hagués permés accedir al càrrec que ell hagués volgut.

Per més que a la clandestinitat política al franquisme havia militat al PSUC, es va allunyar dels partits amb l'entrada de la democràcia i la prohibició de militar en les formacions polítiques. Però després de la seva jubilació, es va tornar a apropar als seus antics companys de viatge i va col·laborar activament, com assessor de Joan Saura, amb el govern tripartit de Pasqual Maragall i José Montilla, sent l'autor del primer codi ètic de la policia catalana.

Pablo Iglesias el va fitxar per la seva candidatura a les eleccions europees de 2014, ocupant el tercer lloc a la llista després de participar a les primàries. Encara que va prendre possessió del càrrec d'eurodiputat, va dimitir als sis mesos. Es va allunyar de Podemos quan Iglesias es va oposar a la investidura de Pedro Sánchez com president del Govern espanyol.

Molt actiu a l'associació Federalistes d'Esquerres, ha estat miolt crític amb la deriva independentista, tant d'Artur Mas com de Carles Puigdemont. Avui divendres ha acceptat la proposta d'Iceta per tancar la llista del PSC per Barcelona, un lloc d'honor.