Moltes novetats a les llistes del PSC. El consell nacional ha aprovat la proposta de la direcció, que representa la incorporació d'Units per Avançar, amb Ramon Espadaler de tres per Barcelona, però també oberta a l'esquerra amb Bea Silva, de Federalistes d'Esquerres. Per Miquel iceta, el cap de cartell, "el PSC és una família del catalanisme, la del catalanisme social, federal", però per això ha volgut incorporar els democristians d'Units per Avançar per eixamplar l'espectre social. Units per Avançar se senten hereus, en certa manera, d'UDC, un partit que a les eleccions de setembre de 2015 va obtenir més de 100.000 vots a Catalunya.

L'actual grup parlamentari segueix tot ell en posicions de tornar a sortir elegits diputats, doncs les dues incorporacions per Barcelona entrarien dins dels càlculs de millora de resultats. Així, l'actual portaveu, Eva Granados repeteix de número 2 com fa dos anys.

Per Iceta, totes les enquestes assenyalen que el PSC és el partit que més puja, la qual cosa el fa ser optimista, doncs, a més, "tenim un discurs clar", ha dit. Això sí, ha demanat a la miltància la implicació per fer arribar el missatge a tot arreu.

Llocs d'honor

Les llistes seran tancades per persones que s'han volgut implicar. A més de l'exfiscal Carlos Jiménez Villarejo, que ocuparà el lloc 85 per Barcelona, "un lloc d'honor", ha afirmat Iceta, també s'incorporen a la cua el vicepresident de Societat Civil Catalana, Álex Ramos, la catedràtica Elisenda Malaret, el notari Mario Romeo, la metge Carme Valls, l'economista Carlos Losada, el veterà dirigent sindical Manuel Zaguirre i la filòsofa Victoria Camps.

A més, també en formaran part antics dirigents amb responsabilitats com les veteranes socialistes Núria Gispert i Anna Balletbó i l'excalde de Barcelona Jordi Hereu. A Tarragona tanca la llista l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, mentre que a Lleida és l'alcalde i president del PSC, Àngel Ros, l'encarregat d'anar l'últim.

Junt a Espadaler, d'Units per Avançar s'incorporen Montse Surroca, David Pàmpols i Joan Caballol.

Iceta ha defensat la incorporació de la periodista Bea Silva, nascuda a Xile i provinent de l'espai de l'esquerra del malaguanyat Salvador Allende. Silva també és vicepresidenta del Moviment Democràtic de Dones, de Federalistes d?Esquerra i de la Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Fedaia).

En el seu discurs, Iceta ha afirmat que "volem més autogovern, millor finançament, la reforma federal d'Espanya i més que pactar una votació, volem votar un acord construït entre tots".