La vaga general ha començat aquest dimecres amb una quinzena de talls a diverses carreteres catalanes. Segons dades del Servei Català de Trànsit, a primera hora del matí l'A-2 es troba tallada en diversos punts com Abrera, Òdena o Sant Joan Despí; l'AP-7 a Vilafrant i Santa Perpètua de Mogoda; la B-20 a Santa Coloma de Gramenet; la B-23 a Sant Just Desvern; la C-16 a l'alçada de Sallent; i la C-25 a Vic. Així mateix, també hi ha hagut talls breus a la C-60 al Túnel de Parpers direcció Granollers, l'N-340 o l'N-II. Es preveuen talls de trànsit intermitents a diverses carreteres durant tot el dia, amb la participació dels tractors d'Unió de Pagesos. Així mateix, desenes de manifestants tallen el trànsit ferroviari.

Segons informa ACN, la convocatòria de vaga general de la Intersindical-CSC s'ha mantingut després que el TSJC hagi rebutjat suspendre-la com a mesura cautelar. Coincidint amb la convocatòria, l'ANC i Òmnium han fet una crida a fer una aturada de país. L'aturada també té el suport d'ERC, la CUP i Demòcrates i hi ha ajuntaments que han decidit adherir-s'hi.  La Taula per la Democràcia -que aplega una quarantena d'entitats entre les quals hi ha ANC, Òmnium, UGT, CCOO i la CECOT- no l'ha subscrita, si bé anima els ciutadans a participar a les concentracions que hi ha aquest dimecres a les 11h i a les 18h per protestar per l'empresonament dels líders de l'ANC i d'Òmnium i dels vuit consellers. La Intersindical-CSC argumenta que ha convocat la vaga per protestar contra l'increment de la precarietat laboral. 

Aquesta vaga no té el suport dels sindicats majoritaris UGT, CCOO, ni tampoc de la USOC, el tercer amb més representativitat. En canvi, USTEC-STEs, majoritari entre els docents, sí que s'ha sumat a la convocatòria. El minoritari Intersindical Alternativa també hi dona suport i la CGT no s'hi ha adherit, però dona llibertat als afiliats per seguir-la. Per la seva part, Unió de Pagesos ha anunciat un tancament patronal de les seves oficines i la suspensió de totes les activitats que tenia programades. El sindicat Metges de Catalunya ha anunciat que no s'adheria a la convocatòria.

Mentrestant, Foment del Treball no només s'ha mostrat contrari a la vaga sinó que l'ha portada als tribunals, presentant una demanda al TSJC per demanar la seva suspensió com a mesura cautelar. Una petició que finalment no ha estat acceptada per l'alt tribunal. PIMEC ha considerat que la vaga general no és el mecanisme adequat per canalitzar el malestar social davant l'actual situació política. CECOT ha manifestat que entén la gravetat de la situació política actual a Catalunya, però ha decidit no adherir-se a l'aturada per no portar el conflicte a les empreses.

 Pel que fa als partits polítics, ERC fa una crida a aturar el país i la CUP  i Demòcrates també hi dona suport.  El PDCat ha donat llibertat a treballadors i dirigents per decidir si s'hi sumen. Cs, PSC i PPC rebutgen secundar-la. Catalunya en Comú no dona suport a la convocatòria de vaga perquè no la considera inclusiva però ha anunciat que se suma a les concentracions convocades per aquest dimecres a les 12h i a les 18h arreu de Catalunya en favor dels drets i les llibertats.

Serveis mínims 

 El decret de serveis mínims de la Generalitat per a la vaga d'aquest dimecres preveu un 33% del servei a Rodalies Renfe, tot i que la companyia ha informat a través de Twitter que preveu servei habitual, si bé es podrien produir afectacions.  Per al metro, autobusos urbans, tram i FGC, un 50% en hores punta (6.30h a 9.30h i de les 17.00h a les 20.00h) i un 25% en hores vall. L'aerobús haurà de tenir un 50% de les freqüències habituals. Es garanteixen les urgències mèdiques. A les escoles hi haurà un mínim d'un docent per a cada 6 aules a Infantil i Primària i un per a cada 4 classes per als centres d'educació especial. En llars d'infants, cal un terç de la plantilla, la mateixa ràtio que per a horari de menjador i activitats complementàries.