Ja ho va avisar la setmana passada en la seva entrevista a la cadena pública belgaCarles Puigdemont està disposat a fer campanya electoral pel 21D encara que sigui des de Brussel·les, i el seu primer acte de pre campanya podria ser aquest mateix dimarts davant la visita de 200 alcaldes independentistes convidats pel seu partit, el PDCat.

I és que l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) y l'Associació Catalana de Municipis (ACM) han convocat per demà a les 5 de la tarda un acto amb alcaldes para donar suport al Govern cessat en el centre de Brussel·les en el Palau de Belles Arts (BOZAR), al costat del Palau Reial, però allunyat de les institucions europees, el suport de les quals tant anhelen.

Según ha explicado l'ACM a ELPLURAL.COM, l'acte busca “denunciar el tracte que estan rebent els nostres líders polítics” per part de la justícia espanyola i per a “ensenyar a Brussel·les, en el cor d'Europa, la percepció que tenim aquí de que s'està perseguint a gent per les seves idees i que tenim presos políticos”.

¿Estarà Puigdemont i els seus consellers ‘exiliats’ en l'acte amb els alcaldes independentistes? Des de l'Associació Catalana de Municipis s'afirma que “en principi no” encara, reconeixent que les coses poden canviar fins demà, insisteixen que d'assistir seria quelcom “secundari” a l'objectiu de l'acte que és explicar a Europa “el problema que estem vivint a Catalunya”.

El que sí se sap és que ha estat el mateix eurodiputat del PDCat, Ramon Tremosa, una de las persones mes properes a Puigdemont aquests dies a Brussel·les, qui ha llogat l'espai a la capital belga per l'acte i ho ha publicitat en el seu compte de Twitter. Des de la seva oficina no han volgut desvetllar a aquest diari l'agenda del diputat per dimarts, però tot apunta a què assistirà a la trobada, la qual cosa donaria més que pensar que també ho farà l'expresident.

Fins i tot mitjans molt propers a l'independentisme como ElNacional.cat ja donen per prevista la presència de Puigdemont i dels consellers Antoni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret. Pero, com ens té acostumats el conflicte català, tot pot canviar en un no res.