La Audiència Nacional ha citat pels dies 2 i 3 de novembre a Carles Puigdemont i tot el seu Govern. La jutge Carmen Lamela ja ha imposat la fiança civil de 6,2 milions, tal i com relclamava l'escrit de la querella per Puigdemont i tots els seus consellers. Ara falta veure si es presentaran o no. Aquestes declaracions es faran paral·lel·lament a les de la Mesa del Parlament, que també han estat citats pels mateixos dies, però al Tribunal Suprem.

Puigdemont i el seu Govern, i la Mesa del Parlament hauran de respondre a la querella que el fiscal general, José Manuel Maza, ha presentat pels delictes de rebel·lió, sedició i malbaratament de cabdals. A més de preveure la presa de mesures cautelars com la presó, Fiscalia demana més de sis milions d'euros de responsabilitat civil, tant pel Govern com per la Mesa del Parlament.

El ja expresident ha respost avui des de Brussel·les dient que la querella de la Fiscalia és "política" i ja ha avançat que es no es presentarà davant dels jutges si no hi ha prou garanties jurídiques. Puigdemont pretèn internacionalitzar l'acció judicial i ja ha explicitat la seva por a no tenir un judici just.

Resposta de Forcadell

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, qui s'ha reunit la tarda de dimarts amb el seu advocat, Artur van den Eynde, ha defensat, mitjançant un comunicat, el "pacifisme de les institucions i la societat catalana" davant la "querella política" presentada pel fiscal Maza. "Ens volen a la presó pel que pensem i pel que representem, no pel que hem fet", ha dit.

Forcadell ha afirmat que "l’agressivitat" de la Fiscalia queda evidenciada amb el nom de l’arxiu enviat sobre la querella, Más dura será la caída. La presidenta ha recordat que es tracta d’una querella "absolutament política, farcida de continguts polítics" i "sense cap base jurídica". "El delicte de rebel·lió requereix l’ús de la violència", un fet, ha recordat Forcadell, que "en cap cas s’ha produït, ja que tant la societat com les institucions catalanes han actuat, actuen i actuaran sempre pacíficament i democràtica".